'FC Barcelona hoeft niet te rekenen op huurdeal Ziyech'

'FC Barcelona hoeft niet te rekenen op huurdeal Ziyech'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 november 2021 – Chelsea is niet van plan om Hakim Ziyech (28) te laten verkassen in de winterstop. De spelmaker is geen belangrijk onderdeel van de A-selectie van Thomas Tuchel, maar de oefenmeester wil de oud-Ajacied niet laten vertrekken. The Blues zelf zouden wel willen luisteren naar aanbiedingen voor de Marokkaan.

Dat schrijft het doorgaans goed ingevoerde The Telegraph althans over de situatie van Ziyech. Tuchel zou de buitenspeler het liefst behouden, maar als er een koopaanbieding komt, dan zou Chelsea eventueel willen praten over een deal. Omdat de club nog in vijf verschillende competities meedoet, wil de Duitse coach de rechtsbuiten houden én is een verhuurperiode in elk geval niet mogelijk.

Onder meer Borussia Dortmund en FC Barcelona werden gelinkt aan een huur van Ziyech, die beide clubs aan de rechterkant meer opties moest geven. Tuchel kan Callum Hudson-Odoi, Christian Pulisic en Ziyech aan de rechterkant posteren, waar voorin meetal niemand staat in de 5-3-2-formatie van de oefenmeester. Ziyech start als hij speelt meestal ook vanaf het middenveld. 

Lees ook: 'Xavi voert topoverleg over komst Hakim Ziyech'

Ziyech speelde tot dusver tien wedstrijden in de verschillende competities voor Chelsea, mede door blessureleed waar hij mee te kampen had. In die wedstrijden kwam hij tot twee doelpunten en gaf hij één assist. De in 2020 overgekomen spelmaker staat nog tot en met 2025 onder contract bij Chelsea. 

gerelateerd