Transferweekje: Mazraoui in trek, Feyenoord vervolgt Noorse tour

Transferweekje: Mazraoui in trek, Feyenoord vervolgt Noorse tour

20 november 2021 – De transfermarkt is gesloten, maar dat is voor clubs geen reden om spelers van andere clubs met rust te laten. Er wordt volop gespeculeerd over de komende transferwindow, terwijl clubs ook transfervrij nog hun slag slaan. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Ajax jaagt op Chase
Ajax heeft zijn oog laten vallen op Anrie Chase, zo claimt Sponichi. De zeventienjarige centrumverdediger gaat volgens de Japanse sportkrant begin volgend kalenderjaar stage lopen in Amsterdam. Chase, die door voormalig Japans international Atsuto Uchida al eens werd beschreven als 'monster' was al eens voor een proefperiode in Nederland. Afgelopen zomer trainde hij mee bij AZ en speelde hij een wedstrijd namens Jong AZ in de Future of Football Cup. Naast Ajax en AZ heeft ook VfB Stuttgart belangstelling voor de verdediger die op 24 maart volgend jaar zijn achttiende verjaardag viert. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Droomtransfer voor Mazraoui?
Noussair Mazraoui hoeft niet te klagen over de interesse in zijn diensten. De Marokkaanse rechtsback beschikt over een aflopend contract bij Ajax en staat in de belangstelling van diverse clubs in Engeland en Italië. Ook Spaanse ploegen hebben zich nu in de rij met geïnteresseerden gemeld. Volgens het Spaanse Sport zien nu ook FC Barcelona en Real Madrid de komst van de rechtsachter zitten. Bij FC Barcelona zou Mazraoui moeten gaan concurreren met Sergiño Dest en de onlangs gestrikte Dani Alves. Het is echter niet duidelijk of de 38-jarige Braziliaan ook na dit seizoen nog actief is in Camp Nou.

Reuring rondom sterren Nederlands elftal
Terwijl de rust met het behalen van het WK in Qatar in de selectie van het Nederlands elftal is teruggekeerd, is er rondom spelers individueel wel wat reuring. Zo kwam deze week het nieuws naar buiten dat FC Barcelona Frenkie de Jong op de transferlijst zou hebben gezet. Hij vertegenwoordigt namelijk een hoop kapitaal en presteert dit seizoen erg wisselend. Dat werd vervolgens door een ander Spaans medium weer hard tegengesproken. Hij is niet de enige speler die op het WK volgend jaar een andere club zou kunnen dienen, want The Times claimt dat het rijke Newcastle United van Stefan de Vrij de eerste topaankoop wil maken. De Vrij heeft nog anderhalf jaar contract, waardoor de kans aanwezig is dat Inter komende zomer wil meewerken aan een transfer.

KKD-revelatie Dallinga trekt de aandacht
Zestien wedstrijden, twintig treffers. Het zijn de krankzinnige cijfers die Excelsior-revelatie Thijs Dallinga dit seizoen aflegt in de Keuken Kampioen Divisie. Dat er interesse is in de 21-jarige spits, is dan ook niet vreemd. Zijn eigen trainer Marinus Dijkhuizen zei eerder al dat hij de subtop van de Eredivisie aan zou kunnen en Rob Jacobs opperde in het Algemeen Dagblad zelfs stellig dat Feyenoord een poging zou moeten wagen. In ieder geval één club toonde inmiddels concrete interesse; Ferry de Haan, technisch manager van sc Heerenveen, maakte er deze week geen geheim van dat Dallinga bij zijn club op het lijstje staat. "Er is nog budget voor", verzekerde De Haan, die bovendien zelf degene was die de spits eerder naar Excelsior haalde. "Ik weet natuurlijk wat er in zijn contract staat." Is de nieuwe bestemming van Dallinga daarmee al bepaald?

Feyenoord aast op Noorse linksback
Feyenoord schijnt verregaande interesse te hebben in Fredrik André Björkan. De Rotterdammers hebben volgens SportBILD echter concurrentie van Hertha BSC. Eerder deze zomer besloot Feyenoord op Noorse tour te gaan, met het binnenhalen van Marcus Holmgren Pedersen en Fredrik Aursnes. Beide spelers maakten tot nu toe een uitstekende indruk in het Rotterdamse shirt en dus houdt de club de optie open om wederom in Noorwegen te shoppen. Björkan is een 23-jarige linksback die dit seizoen een vaste waarde is bij kampioen FK Bodø/Glimt. 

gerelateerd