PEC Zwolle ontkent 'indianenverhalen' en wil type Slot aanstellen

18 november 2021, 08:55

PEC Zwolle ontkent de verhalen dat er onvrede was tussen de opgestapte coach Art Langeler en de pas aangestelde algemeen directeur Marcel Boudesteyn. Volgens De Telegraaf wilde de oefenmeester zichzelf wegpromoveren als technisch directeur, waarbij Jaap Stam (ontslagen bij FC Cincinnati) en Dwight Lodeweges in de dug-out moesten plaatsnemen. Dat wordt door de hekkensluiter van de Eredivisie stellig ontkend.

"Indianenverhalen", noemt algemeen directeur Boudesteyn de geruchten over de interne veranderingen die Langeler wilde doorvoeren bij de club tegenover De Stentor. Er is momenteel ook veel kritiek op technisch directeur Mike Willems en mede daardoor kwam de lobby van Langeler op gang. Die was echter zonder succes, waarop de coach besloot om op te stappen en dat zou zijn gegaan na een forse ruzie met Boudesteijn.

De twee weken geleden begonnen bestuurder ontkent en wil de aandacht vooral richten op de toekomst van PEC Zwolle. Een opvolger voor Langeler zal er niet voor dit weekend zijn. "Leeroy Echteld en Henry van der Vegt zitten zondag tegen Feyenoord samen op de bank", stelt Boudesteijn, die geen tussenpaus zoekt, maar een kandidaat voor de langere termijn.

Lees ookLangeler stapt per direct op als trainer van PEC Zwolle

"We zoeken iemand die past bij het profiel van PEC. Een combinatie van hoe Arne Slot met Feyenoord speelt, met veel power, en hoe Go Ahead Eagles speelt, met veel passie. Zodat het publiek als één blok achter de ploeg komt te staan. Zo'n trainer zoek ik", stelt Boudewijn een profiel op van een nieuwe coach, die gezien de vier punten van PEC Zwolle tot dusver een uiterst zwaar karwei staat te wachten om de club uit Overijssel in de Eredivisie te houden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen