'FC Barcelona zet Frenkie de Jong op de transferlijst'

18 november 2021, 08:27

Waar ligt de toekomst van Frenkie de Jong (24)? Door de vormdip van de middenvelder, de vele doorgebroken talenten bij FC Barcelona en de grote financiële problemen bij die club, zijn er meer twijfels gekomen over de voormalig Ajacied. In Spanje wordt de international van Oranje steeds vaker aan een andere club gelinkt en mogelijk zou hij zelfs op de transferlijst geplaatst zijn.

Dat laatste weet El Chiringuito althans over De Jong, van wie eerder al naar buiten kwam dat FC Barcelona niet onwelwillend zou staan tegenover een vertrek van de Nederlander. Door de grote financiële problemen moet er na Antoine Griezmann - die ook werd verkocht om de financiële situatie te verbeteren - mogelijk nog een absolute sterkhouder vertrekken. Door de doorbraken van Gavi, Nico Gonzalez en eerder al Pedri, is het middenveld momenteel een sterkbezette positie in Camp Nou.

De Jong is te duur om op de bank te zetten, maar de eigen talenten leveren in de nabije toekomst ook weer miljoenen op. Vanuit Bayern München en Manchester City werd in het recente verleden voorzichtige interesse getoond in De Jong, die door de Catalaanse grootmacht voor ruim tachtig miljoen euro werd opgehaald in Amsterdam.

Lees ookDe Jong kan zich niet onderscheiden

Hoe de verhoudingen liggen onder de nieuwe coach Xavi, is nog niet bekend. De oefenmeester van FC Barcelona coacht komend weekend zijn eerste wedstrijd als manager van de Spaanse topclub, de derby tegen Espanyol. Momenteel zit Pedri nog in de lappenmand bij de A-selectie, terwijl de opties op de positie van rechtsbuiten ook niet groots zijn. Daardoor zou het kunnen zijn dat de nieuwbakken trainer nog geen keuze hoeft te maken tussen zijn middenvelders. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen