Bosz tweemaal benaderd door KNVB om bondscoach te worden

18 november 2021, 07:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Peter Bosz (57) is in het verleden al tweemaal benaderd om bondscoach te worden van het Nederlands elftal. De oefenmeester van Olympique Lyon is nog een van de weinig overgebleven Nederlandse coaches in het buitenland en wordt dan ook gezien als een potentiële opvolger van Louis van Gaal.

In een interview met Voetbal International blikt Bosz terug op de eedere gesprekken die de trainer had met de KNVB. "Het is mij twee keer gevraagd, maar toen zat ik vast bij een club. De eerste keer toen ik werd gepolst, was ik net bij Dortmund", herinnert de huidige coach van Olympique Lyon. De tweede keer was op het moment dat Ronald Koeman naar FC Barcelona vertrok en er snel een geschikte kandidaat gevonden moest worden in Zeist.

"Toen zat ik bij Leverkusen en werd alleen gevraagd of ik beschikbaar was. Ze hadden moeten vragen: Wil je bondscoach worden? Dan had ik ze kunnen vragen contact op te nemen met Leverkusen en misschien waren ze er dan uitgekomen", aldus Bosz, die eerder al liet doorschemeren dat hij het gevoel had dat de Nederlandse voetbalbond op dat moment 'alleen voor de vorm' contact zocht met hem.

Lees ook: Bosz wilde bondscoach worden

Of er een derde keer komt en die dan ook scheepsrecht zal worden, durft Bosz op dit moment als coach van Lyon niet te zeggen. "Daar ben ik helemaal niet mee bezig. Ik heb het goed naar mijn zin. Dit is een grote club met een geweldige achterban, goede spelers en een goede staf. Dus ik vind het niet gepast daar nu op te reageren", aldus Bosz. "Maar los van de actuele situatie: iedere Nederlandse trainer is trots als hij wordt gevraagd bondscoach te worden. De situatie moet ook net zo uitkomen. Of ze moeten er op tijd met je over babbelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen