De Jong kan zich niet onderscheiden, mede door 'hoop gezeik'

17 november 2021, 23:55

Frenkie de Jong weet de laatste weken niet te imponeren. Er zijn geen twijfels over zijn kwaliteiten, maar het komt er niet helemaal uit. Ook tegen Noorwegen kon de middenvelder zijn stempel niet drukken op het spel van de Nederlanders. Dat had wellicht ook met zijn taak te maken, stelt Arnold Bruggink.

Het belangrijkste was voor Oranje om niet te verliezen tegen het Scandinavische land. Daarom speelde hij met minder risico dan normaal. "Ik dacht: als je hem zo gaat gebruiken, zet hem dan maar op de plek waar hij bij Ajax speelde en zet Marten de Roon daar neer. Dan komt hij in zijn kracht. Dit hadden wij ook nog wel kunnen doen", knipoogt de analist.

Lees ook: 'FC Barcelona staat niet onwelwillend tegenover De Jong-transfer'

Kees Kwakman kan zich niet helemaal vinden in de kritiek, vertelt hij bij Voetbalpraat op ESPN. De spelverdeler van FC Barcelona is namelijk ook van toegevoegde waarde als hij de bal niet heeft. "Hij wordt een beetje onderschat zonder bal. Hij onderschept ook veel ballen en is heel snel. Ze hadden duidelijk aandacht besteed aan Ödegaard. Hij moest er bovenop zitten en deed dat goed. Verdedigend had hij dus een belangrijke taak, maar dat is jammer omdat hij voetballend zo goed is."

Dat De Jong zich niet helemaal kon onderscheiden, is volgens Sjoerd Mossou niet heel verwonderlijk. Hij wijst naar de problemen bij de Catalaanse club, die momenteel de negende plaats inneemt op de ranglijst van La Liga. "Bij Barcelona is er een hoop gezeik en dan kan ik me voorstellen dat je minder zin hebt. Bij Ajax liep hij wel met een glimlach over het veld. Dat is minder geworden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen