Alves: "Ik ben op mijn best als mensen aan me twijfelen"

17 november 2021, 21:25   Bijgewerkt: 17 november 2021, 21:40

Dani Alves is woensdag onder grote belangstelling voor de tweede keer gepresenteerd bij FC Barcelona. Ruim tienduizend supporters zagen de 38-jarige Braziliaan terugkeren in het shirt van zijn oude club. De vleugelverdediger weet zeker dat ook deze periode een succes gaat worden.

De voetballer rook aan het gras toen hij de catacombe uit was gekomen. "Het ruikt naar prijzen", zei hij lachend. In zijn eerste periode bij de Catalaanse club wist hij 23 prijzen bij elkaar te spelen. Die club verliet hij voor een avonturen bij Juventus en Paris Saint-Germain, waarna hij terugkeerde naar zijn vaderland. Sinds afgelopen zomer is hij echter transfervrij na zijn vertrek bij São Paulo. Daardoor kan de noodlijdende club hem gratis oppikken.

Lees ook: Messi en Iniesta ook terug naar Barça? Laporta droomt

Alves sprak een aantal weken geleden al met president Joan Laporta om zijn hulp aan te bieden. "Ik garandeerde hem dat ik van waarde kon zijn. En dat ze me niet eens hoefden te betalen", aldus de voetballer in gesprek met Barça TV. De Braziliaan doet het als een gunst en krijgt volgens Spaanse media dan ook één van de laagste salarissen van de selectie. "Als Barcelona me nodig heeft, dan kom ik. Hoe, dat maakt me niet uit."

De vleugelverdediger speelde in het seizoen 2018/2019 bij PSG voor hij dus terugkeerde naar Zuid-Amerika. Alves weet dat de verwachtingen bij veel criticasters niet hoog zijn nu hij terugkeert bij zijn oude liefde. "Mensen van buiten de club zullen wel zeggen dat het een ramp wordt, maar maak je geen zorgen: ik spreek liever op het veld. Dit wordt de grootste en bijzonderste uitdaging uit mijn carrière, maar ik ben op mijn best als mensen aan me twijfelen."

Zie ook: Dani Alves betreedt veld voor presentatie op teenslippers

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen