Denemarken komt met speciale shirts tijdens bekritiseerd WK

Denemarken komt met speciale shirts tijdens bekritiseerd WK

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 november 2021 – Denemarken wil tijdens het WK speciale trainingstenues dragen om aandacht te vragen voor de schending van mensenrechten in Qatar. Dat meldt de Deense voetbalbond woensdag in een statement. De shirtsponsors ontbreken op de shirts, waardoor er plek wordt vrijgemaakt voor kritische boodschappen over de situatie in de oliestaat.

"Het nationale herenteam heeft een prachtige en sublieme kwalificatie gehad en heeft zich in recordtijd verzekerd van de kwalificatie van Denemarken voor het WK", vertelt voorzitter Jakob Jensen van de Deense bond. Het land wist negen van de tien wedstrijden te winnen en was daardoor vorige maand al verzekerd van een plaats op het mondiale eindtoernooi. Een boycot was geen moment een serieuze optie, stelt Jensen, die liever tijdens het WK met een actie komt.

"DBU is lange tijd zeer kritisch geweest over het WK in Qatar, maar nu intensiveren we onze inspanningen en kritische dialoog, zodat we profiteren van het feit dat we gekwalificeerd zijn om te werken aan meer verandering in het land. Daarnaast hebben we al lang de aandacht gevestigd op de uitdagingen waar FIFA en Qatar voor staan, en dat zullen we blijven doen", stelt Jensen.

De commerciële partners van de DBU zullen tijdens het WK ook niet deelnemen aan commerciële activiteiten. Daarnaast neemt de bond zo min mogelijk personeelsleden en sponsoren mee naar het emiraat. 'Zodat deelname aan de WK-finale in de eerste plaats draait om sportieve deelname en niet om het promoten van de evenementen van de WK-organisatoren', luidt het statement van de bond. Eerder werd al bekend dat er tussen 2010 en 2020 minstens 6.500 arbeidsmigranten om het leven zijn gekomen tijdens de bouw van stadions en vliegvelden.

Reacties

gerelateerd