Enoh looft 'pittige' Ajacieden en zijn zoon: "Beter dan ik"

17 november 2021, 21:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Danny Blind en Daley Blind, Patrick Kluivert en Justin Kluivert. Het Ajax-dna wordt soms van vader op zoon doorgegeven. Eyong Enoh hoopt dat hij over een aantal jaar ook in dat rijtje staat. Zijn vijftienjarige zoon Bashan speelt momenteel in de jeugdopleiding van de Amsterdammers.

"Hij is een kleine, slimme middenvelder", doelt de voormalig Ajacied bij ESPN op zijn zoon. "Altijd als ik hem zie spelen, denk ik: hij is veel beter dan ik. Hij heeft een enorme drive, maar vanaf zijn zestiende of zeventiende zal ik hem misschien meer moeten helpen. Dan komt er meer druk, concurrentie en misschien zelfs een profcontract bij kijken. Daar zal ik hem bij helpen."

De oud-voetballer hing zijn schoenen een aantal jaar geleden aan de wilgen, maar speelt nog wel bij de amateurs van de Amsterdamse club. "Ik blij trainen, ik blijf fit. Het is genieten met de jongens", aldus Enoh, die ook nog betrokken is bij de officiële Ajax-podcast en helpt hij Afrikaanse spelers om zich aan te passen bij de Eredivisieclub. Hij weet uit ervaring hoe moeilijk een transfer is vanaf een ander continent. "Eén van mijn fouten was dat ik de taal en de cultuur niet snel heb geleerd. Daar wil ik nieuwe spelers graag bij helpen."

Enoh is Ajax duidelijk nog niet vergeten en volgt ook het eerste elftal op de voet. Hij is lovend over Lisandro Martínez. "Ik ben fan van hem. Ik was een pittige speler, agressief in de duels. Martínez heeft ook die grinta, maar je hebt op het moment veel Enohs in het team", lacht hij. "Ik denk dat het sowieso twee zijn. Nicolas Tagliafico is ook zo'n speler."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen