Marsman overleeft schifting bij Inter Miami, Leerdam moet weg

17 november 2021, 19:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Slecht nieuws voor Kelvin Leerdam: de voetballer moet op zoek naar een nieuwe club. Inter Miami beleefde een teleurstellend seizoen, waardoor de selectie behoorlijk op de schop gaat. Naast de Nederlander moeten nog twaalf andere spelers vertrekken bij de club van David Beckham. Nick Marsman mag wel blijven bij de MLS-club.

"Inter Miami wil de spelers, coaches en staf bedanken voor hun werk en bijdragen in het seizoen 2021. De club blijft ijverig werken om een team op te bouwen dat onze ongelooflijke fans het succes zal brengen dat ze verdienen", vertelt technisch directeur Chris Henderson op de website van de club. "We blijven in gesprek met verschillende spelers over een terugkeer volgend jaar en streven ernaar om opwindend nieuw talent te contracteren. Dat moet ons helpen om de doelen te bereiken."

De club van Beckham eindigde niet hoog genoeg om mee te doen aan de play-offs voor het kampioenschap. Trainer Phil Neville krijgt ondanks de matige prestaties nog altijd het vertrouwen, maar om toch een signaal af te geven wordt de gehele selectie op de schop gegooid. Marsman, Gonzalo Higuaín en Blaise Matuidi mogen blijven. Zij zullen in het nieuwe seizoen dus wel met veel nieuwelingen op het trainingsveld verschijnen.

Leerdam tekende afgelopen seizoen een contract bij Inter Miami na een succesvolle periode bij Seattle Sounders. Met die ploeg wist hij de MLS te winnen, terwijl hij vorig jaar de finale verloor. Nu mag hij dus weer opzoek naar een nieuwe club. De Nederlander speelde dit seizoen 29 wedstrijden voor de Amerikaanse club, waar de ambities te hoog lijken gezien de huidige prestaties. Met een gerenoveerde selectie moet de weg omhoog worden ingezet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen