Go Ahead-voorzitter doet oproep aan fans: "Naar het café"

17 november 2021, 18:03

Go Ahead Eagles-directeur Jan Willem van Dop baalt ervan dat de competitie niet wordt stilgelegd. Een groot deel van de clubs wilden daarom de wedstrijden die nu gepland staan verplaatsen naar een later moment, in de hoop dat de stadions dan weer vol kunnen. Maar dat idee is dus van de baan. Daarom roept hij de fans op: ga kijken in het café.

"Eigenlijk is dit niet uit te leggen. Ik hoorde onze minister-president vanochtend nog zeggen dat de kunst- en cultuur-sector niet wordt meegenomen in de maatregelen omdat ze daar al zo zwaar getroffen zijn het afgelopen jaar. Ja, hallo... Dan ben je dus totaal ongeloofwaardig, vind ik, als je de voetbalclubs daarop wel straft en mensen niet meer langs de lijn mogen staan", vertelt Van Dop in De Stentor.

Lees ook: Eredivisionisten reageren op lege stadions: 'Helaas realiteit'

Van Dop geeft de moed op volle stadions niet op. Hij wil 'alle feiten op tafel hebben'. "Alle Fieldlab-resulaten die ik heb gezien, wijzen erop dat er nauwelijks besmettingen in een voetbalstadion zijn geweest", vervolgt de bestuurder, die liever andere maatregelen ziet in de stadions. "Spelen zonder uitpubliek, waardoor de reisbewegingen minder worden. Zitplaatsen in de staanvakken, eventueel zonder alcohol in het stadion en de verplichting van het mondkapje. Ik vind het de moeite waard om voor te strijden."

Wat de voorzitter ook wil, hij zal genoegen moeten nemen met de lege stadions. Een harde klap voor de club, maar ook voor het hondstrouwe publiek in de Adelaarshorst. "Ik ga supporters van Go Ahead oproepen lekker naar het café op de Brink te gaan of naar hun favoriete sportkantine om daar de wedstrijd van zondag te kijken. In tegenstelling tot bij ons stadion, mag je daar namelijk wel samenkomen met elkaar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen