"We zijn het enige land in Europa waar de stadions op slot zitten"

17 november 2021, 16:26

Het Supporterscollectief is het eens met het besluit van de KNVB en de clubs uit het Nederlandse betaalde voetbal om de competitie niet stil te leggen. Dat heeft alles met de onzekerheid over de maatregelen te maken. De stadions blijven drie weken leeg, maar de kans bestaat dat die maatregel verlengd wordt. Dat realiseren de supporters zich ook.

Het Supporterscollectief, een samenwerkingsverband tussen supportersverenigingen van alle eredivisieclubs en dertien clubs uit de Keuken Kampioen Divisie, legt zich erbij neer. "Het is klote. Bij elke supporter doet dit pijn. Maar wij hebben ook te horen gekregen dat de signalen duidelijk zijn. De kans dat deze maatregel op 3 december weer wordt teruggedraaid is heel erg klein", vertelt Jacco van Leeuwen bij het Algemeen Dagblad. "Dan heeft het uitstellen van de wedstrijden ook geen nut meer. We zijn het er dus wel mee eens dat er doorgespeeld moet worden", laat hij weten.

Lees ook: Eredivisionisten reageren op lege stadions: 'Helaas realiteit'

Voorzitter Matthijs Keuning van het Supporterscollectief sluit zich bij die woorden aan. "Verplaatsen klinkt aantrekkelijk, maar blijkt helaas veel nadelen en onzekerheden op te leveren. We zetten daarom liever in op het zo snel mogelijk toestaan van volle stadions. Het voetbal heeft bewezen veilig open te kunnen en we zijn momenteel het enige land in Europa waar de stadions weer op slot zitten. Dat is buitenproportioneel en moet zo snel mogelijk veranderen."

De clubs uit het betaalde voetbal leken in eerste instantie ook in te zetten op een tijdelijke staking van competitie, maar uiteindelijk werd na overleg met de KNVB toch besloten om door te spelen. 'Het blijkt vrijwel onmogelijk om duels op te schuiven. Het is bovendien risicovol voor de voortgang van de competities, terwijl de ontwikkeling van het coronavirus onzeker is', liet de voetbalbond woensdag al weten in een statement. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen