Memphis passeert Kane en is koploper van fraai lijstje

17 november 2021, 13:40

Geen speler was deze WK-kwalificatiereeks bij meer doelpunten betrokken dan Memphis Depay. De aanvaller van het Nederlands elftal was de afgelopen campagne waardevoller dan topspitsen als Harry Kane, Robert Lewandowski en Cristiano Ronaldo. Bovendien voert de aanvaller ook nog een ander lijstje aan.

Memphis bereidde zes doelpunten voor en sloeg zelf ook nog eens twaalf keer toe: een totale bijdrage van achttien doelpunten. Ook Harry Kane scoorde twaalf keer, maar de Engelse topspits gaf slechts twee assists. Robert Lewandowski is de nummer drie van het klassement. De Poolse superspits was met acht goals en vier assists bij twaalf Poolse treffers betrokken.

Bovendien was er deze reeks geen speler die meer kansen creëerde dan Memphis. Hij stond aan de basis van 45 mogelijkheden en blijft de nummer twee in het klassement ruim voor: dat is Dusan Tadic met 34. Martin Ødegaard (31), Steven Berghuis (28) en Josip Ilicic (28) completeren de top vijf.

Aan de hand van Memphis plaatste Oranje zich dinsdagavond voor het eerste WK sinds 2014. Het Nederlands elftal versloeg Noorwegen met 2-0 in de allesbeslissende interland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen