Noorse media: 'Blessure Haaland verpestte de WK-kwalificatie'

17 november 2021, 09:41

De Noorse media likken de wonden na het uiteenspatten van de WK-droom. Dat de ploeg van bondscoach Stale Solbakken in een alles-of-niets-wedstrijd geen enkele echte kans creëerde, was veelzeggend.

Hoewel Noorwegen moest winnen om zich rechtstreeks te plaatsen voor het WK, werd de Oranje-defensie geen moment in verlegenheid gebracht. 'Het wedstrijdplan was eenvoudig genoeg, maar meer dan ooit schreeuwde dat plan om Erling Haaland. Hij is de enige die paniek bij de tegenstander kan veroorzaken. Noorwegen creëerde helemaal niets en dan worden wedstrijden niet gewonnen', aldus VG.

'De conclusie is dat Noorwegen nog niet goed genoeg is', schrijft de krant. 'Je kunt zoveel strijdplannen maken als je wilt, maar je zult nog steeds iets moeten creëren. Je moet spelers hebben die iets extra's kunnen doen bij de weinige kansen die je krijgt. In De Kuip was Martin Ødegaard helaas alleen. Eigenlijk zag je het meteen al: dit zou hoogstens een gelijkspel opleveren, als Noorwegen geluk had. De hoop was voor de tweede wedstrijd op rij gevestigd op Montenegro.'

'Nederland is een lastige tegenstander voor Noorwegen, altijd geweest. Ze winnen de bal en houden hem. Na 84 minuten scoorde Nederland. Het was in veel opzichten zoals verwacht. De nederlaag past in de reeks ellendige uitwedstrijden tegen Nederland: 0-0 in 1993, 0-3 in 1995, 0-2 in 2009 - en nu 0-2 in 2021. Een nieuw kampioenschap wordt gespeeld zonder Noorse deelname. En het is verdiend.'

Aftenposten is hard voor de Noorse ploeg. 'We zijn goed in het bouwen van luchtkastelen, maar zouden in de toekomst misschien wat realistischer naar het nationale herenteam moeten kijken', aldus de krant. 'Uiteindelijk was het de blessure van Haaland die de WK-kwalificatie voor Noorwegen verpestte. Een team dat niet zonder één ster kan, is ook niet goed genoeg', schrijft Dagbladet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen