De Ligt knipoogt: "Blij dat Van Gaal mijn basisplek heeft overleefd"

17 november 2021, 09:09

Matthijs de Ligt is dolblij dat het Nederlands elftal zich heeft geplaatst voor het WK in Qatar. Door de remise op bezoek in Montenegro (2-2) moest Oranje ineens vrezen dat het naast een startbewijs zou grijpen, maar de 2-0 overwinning op concurrent Noorwegen bleek uiteindelijk genoeg.

"Er is veel opluchting en blijdschap", vertelde De Ligt na afloop voor de camera van de NOS. "De vorige wedstrijd konden we ons al plaatsen, maar toen ging het mis. Je merkte dat iedereen fel en scherp op de training was. Ik denk dat we vandaag geen perfecte wedstrijd speelden, maar wel heel gecontroleerd. En we sloegen op het juiste moment toe", doelt hij op de late goals van Steven Bergwijn en Memphis Depay.

Lees ook: Cillessen plots toch weer nodig: "Dat doet wel wat met me"

De aanloop van Oranje was allesbehalve vlekkeloos. Bondscoach Louis van Gaal zat tijdelijk in een rolstoel vanwege een val van de fiets, terwijl Oranje dus zaterdag nog twee punten morste. "Daardoor kwam er aardig wat druk op deze wedstrijd", constateerde De Ligt. "Maar we hebben vanavond als team gespeeld en laten zien dat we voor elkaar willen vechten." 

De Ligt keerde terug op het basisformulier, nadat zijn directe concurrent Stefan de Vrij deze week geblesseerd afhaakte. "Ik moest er klaar voor zijn. Ik ben heel blij dat de trainer zijn val én mijn basisplaats heeft overleefd", knipoogde de verdediger van Juventus. "Iedereen schenkt Van Gaal het WK, na wat er met hem is gebeurd. Ik denk dat hij het de laatste weken toch goed heeft gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen