Kraaij looft uitblinker Bergwijn: "Heeft de natie gered"

17 november 2021, 08:52   Bijgewerkt: 17 november 2021, 09:09

Met een doelpunt en een assist groeide Steven Bergwijn uit tot de grote man aan de kant van het Nederlands elftal, dat zich dinsdagavond ten koste van Noorwegen plaatste voor het wereldkampioenschap in Qatar. Aanvankelijk was Bergwijn niet eens opgeroepen, maar een blessure bij Steven Berghuis hielp hem aan zijn terugkeer. Als rechterspits was hij direct van waarde.

Afgelopen zaterdag op bezoek in Montenegro kreeg Donyell Malen nog de voorkeur als rechterspits. "Maar Bergwijn kan het beter, dat heeft hij vandaag laten zien", aldus Kraaij Junior bij ESPN. "Bergwijn kan het ook op links, hij hield het vanavond best wel breed. Het lijkt erop dat hij ook nog eens makkelijk buitenom passeert, terwijl hij als linksbuiten juist graag naar binnen komt.

Lees ook: Kranten na 'absurde' avond: 'Leek alsof spanning de adem benam'

Bergwijn tekende in de slotfase met een doffe knal voor de openingstreffer en gaf in blessuretijd de assist op de tweede goal van de avond, van de voet van Memphis Depay. "Hij heeft vanavond de natie gered", was dan ook de conclusie van Kraaij, die eveneens benadrukte dat Bergwijn over enorm veel snelheid beschikt voor het geval dat er gecounterd moet worden.

Daarmee lijkt de kans van Donyell Malen verkeken. "Hij wilde het ook, hij kan natuurlijk ook tellen. Aan de rechterkant zijn er een stuk minder opties, er lopen er veel te veel aan de linkerkant. Maar ik heb altijd de indruk dat Malen het liefst in een tweespitsensysteem speelt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen