Cillessen plots toch weer nodig: "Dat doet wel wat met me"

17 november 2021, 08:05

Hij was even compleet uit beeld verdwenen, maar tegen Noorwegen was Jasper Cillessen toch weer nodig. De 32-jarige doelman van Valencia erkent na het behalen van het ticket voor het WK dat hij verrast was toen hij de mededeling kreeg dat hij zijn terugkeer onder de Oranje-lat zou maken.

"Ik merkte niets aan Justin gisteren op de training. Daarna kreeg ik te horen dat hij niet fit genoeg was en dat ik zou spelen. Dat is wel lekker", geeft Cillessen toe voor de camera van de NOS. Aan het begin van de week vertelde Louis van Gaal dat Mark Flekken zijn tweede en Cillessen zijn derde doelman is. Toch was het de Valencia-doelman die na het afhaken van Bijlow werd opgesteld. "Ja, ik was verbaasd. Hij was vrij duidelijk in het begin van de week."

Heel veel kreeg Cillessen niet te doen tegen Noorwegen. "Een gelijkspel was genoeg, maar onze uitgangspositie was om de wedstrijd te winnen", aldus de doelman, die toegeeft dat na afloop ook bij hem de emoties loskwamen. "Ik heb natuurlijk geen prettig jaar achter de rug. Het is vervelend voor Justin, maar dat ik dan mag spelen en dat we op zo'n manier het WK halen… dat doet wel wat met me."

Cillessen miste afgelopen zomer het EK na een coronabesmetting en heeft het voorbije jaar ook met veel blessureleed te maken gehad. "Twaalf maanden geleden lag ik nog op de bank omdat ik net geopereerd was vanwege een zware blessure. Dan zie je hoe snel de wereld gelukkig kan draaien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen