Oranje imponeert niet in 'rare' eerste helft: "Bergwijn is de enige"

Oranje imponeert niet in 'rare' eerste helft: "Bergwijn is de enige"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 november 2021 – Nederland en Noorwegen hebben in de eerste helft niet gescoord. Rafael van der Vaart vindt dat niet heel vreemd. Hij ziet dat beide ploegen niet voluit durven te spelen, aangezien er behoorlijk wat op het spel staat.

De mannen van Louis van Gaal moeten minstens gelijkspelen om het WK-ticket te pakken, terwijl Noorwegen moet winnen om over Nederland heen te gaan. Aan de andere kant willen de Noren ook niet verliezen, omdat ze dan ook de play-offs kunnen vergeten. "Je zit te kijken naar een hele rare wedstrijd. ze willen en durven niet echt, terwijl Noorwegen ook niet veel doet", stelt de analist bij de NOS.

"Bergwijn is de enige die zichzelf is en beweegt zoals hij moet bewegen", vervolgt Van der Vaart, die Arnaut Danjuma in de eerste helft zag worstelen als linksvoor. De aanvaller van Villarreal maakte tijdens de vorige interlandperiode indruk met zijn invalbeurt tegen Gibraltar. Tegen Montenegro stelde hij teleur en ook nu lukte er niet veel. Desondanks blijft de analist positief. "Het is nog allemaal net niet, maar er gebeurt wel iets als hij aan de bal is. Hij straalt wel gevaar uit."

Pierre van Hooijdonk ziet dat er veel van de buitenspelers moet komen in deze wedstrijd, aangezien Oranje behoudender speelt dan normaal. "Zij zijn de enige spelers waar gevaar vanaf komt. ziet dat de echte overlap van Dumfries en Blind er bijna niet is. De één-tegen-één-duels van Bergwijn en Danjuma moeten voor het gevaar zorgen, maar dat ben je helemaal niet gewend van hoe Nederland normaal speelt. Het is super behouden, maar dat zal ook niet veranderen."

gerelateerd