Hierom wordt de Eredivisie (waarschijnlijk) níét uitgesteld

16 november 2021, 18:18   Bijgewerkt: 16 november 2021, 18:30

Het Algemeen Dagblad is er inmiddels zeker van: de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie worden komend weekeinde 'gewoon' hervat. Veel clubs wilden na de aankondiging van de nieuwe coronamaatregelen dat de competitie zou worden stilgelegd tot er weer publiek welkom zou zijn, maar om verschillende redenen koos de KNVB er toch voor om door te voetballen. 

Helemaal vanzelfsprekend was die beslissing niet. Het merendeel van de clubs had zich immers uitgesproken vóór het tijdelijk stopzetten van de competitie. Alleen Ajax sprak de voorkeur uit om door te voetballen. Het AD noemde drie clubs die in het bijzonder geraakt werden. Zo reageerden vertegenwoordigers van Sparta en Go Ahead Eagles naar verluidt emotioneel op het besluit.

Sparta omdat het de financieel belangrijkste wedstrijd van het jaar, thuis tegen Ajax, verstoord ziet worden, en Go Ahead Eagles omdat het veel waarde hecht aan de wisselwerking tussen spelers en publiek, die in de Adelaarshorst voor uitstekende resultaten heeft gezorgd. Ook Feyenoord werd genoemd: de club presenteerde onlangs zorgwekkende jaarcijfers en kan de negen ton (per duel) aan inkomsten tijdens de komende twee thuiswedstrijden eigenlijk niet missen. 

Lees ook: Eredivisie wordt waarschijnlijk toch niet stilgelegd

Redenen

Toch had de KNVB dus meer redenen om de competitie níét uit te stellen. Een van de belangrijkste is dat er weinig zekerheid is dat het besluit van het kabinet om drie weken lang geen publiek toe te laten, niet verlengd zal worden. De piek in het aantal besmettingen zou volgens experts nog moeten komen. Bovendien vormt het inhalen van deze wedstrijden rond de feestdagen en in begin januari een probleem wat betreft politie-inzet. Dat zou op korte termijn niet te regelen zijn.

Daarbij heeft ook ESPN zijn zegje gedaan. De zender zou zich fel hebben uitgesproken tegen het stopzetten, omdat het absoluut niet blij is met het idee dat er drie weken geen wedstrijden kunnen worden uitgezonden. Tot slot stonden ook niet alle spelers en trainers achter het idee. Onder de spelers was het argument dat zij de feestdagen graag met hun familie door willen brengen, terwijl trainers zich zorgen maken over een overvol schema in combinatie met een soms krappe selectie.

Morgen zal de KNVB een definitief besluit bekend maken, maar de kans dat er gewoon doorgespeeld gaat worden, lijkt inmiddels al levensgroot.

Lees ook: KNVB beslist woensdag over stilleggen Eredivisie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen