Clubloze Ould-Chikh duikt op in Keuken Kampioen Divisie

16 november 2021, 17:02   Bijgewerkt: 16 november 2021, 17:07

Bilal Ould-Chikh traint voorlopig mee met FC Volendam. De aanvaller is clubloos en krijgt bij de koploper van de Keuken Kampioen Divisie de kans om aan zijn fitheid te werken. De buitenspeler vertrok afgelopen zomer bij ADO Den Haag en wacht nog altijd op een nieuwe werkgever.

"Ik ben blij met de kans die FC Volendam mij biedt om fit te worden. Dat is in eerste instantie de insteek", vertelt de aanvaller, die in het verleden ook al onder contract stond bij FC Twente, Benfica en FC Utrecht. In Enschede brak Ould-Chikh op jonge leeftijd door, waarna hij snel vertrok naar de Portugese topclub. Dat werd echter geen succes.

In 2017 wilde Benfica van hem af en werd zijn contract ontbonden. Het CAS bepaalde later dat dit niet op de juiste manier is gegaan, waardoor Ould-Chikh salaris is misgelopen. Hij wilde daarom nog 3,5 miljoen euro van de Portugese topclub, maar moest genoegen nemen met 1,55 miljoen. Hij probeerde zijn carrière weer een nieuwe impuls te geven in Nederland, maar ook daar kwam zijn potentieel er niet helemaal uit.

Na een periode zonder club gaat hij nu aan zijn fitheid werken in Volendam. In het vissersdorp komt de 24-jarige buitenspeler, die op beide flanken uit de voeten kan, zijn twee jaar jongere broertje Walid tegen. "Als je op jonge leeftijd al zo'n groot talent bent en vol in de aandacht staat, zie je ook hoe de profwereld soms in elkaar zit. Ik leer heel veel van hem", vertelde Walid onlangs lovend over zijn broer in gesprek met BN de Stem.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen