Van Marwijk en Emiraten mogen blijven dromen van WK-deelname

16 november 2021, 15:55

Bert van Marwijk mag blijven hopen op WK-deelname met de Verenigde Arabische Emiraten. Dinsdag werd tegen Libanon een zwaarbevochten en cruciale zege geboekt (0-1).

Rechtstreekse plaatsing voor het WK kunnen de Emiraten al een tijdje uit hun hoofd zetten. In de eerste vijf wedstrijden speelde de ploeg van Van Marwijk gelijk tegen Libanon (0-0), Syrië (1-1) en Irak (2-2) en gingen de wedstrijden tegen Iran (0-1) en Zuid-Korea (1-0) verloren.

Door Libanon te verslaan, verdubbelden de Emiraten dinsdag hun puntentotaal. De overwinning kwam moeizaam tot stand. De ontmoeting leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, totdat de scheidsrechter vijf minuten voor tijd na ingrijpen van de VAR de bal op de stip legde. Ali Mabkhout benutte het buitenkansje.

Van Marwijk en de Emiraten richten zich op de derde plaats in de Aziatische kwalificatiepoule. Die plek geeft aan het einde van de rit recht op deelname aan de play-offs. De nummers één en twee, waarschijnlijk Iran en Zuid-Korea, plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Qatar. Voor de strijd om plek drie hebben de Emiraten onder meer concurrentie van het Irak van Dick Advocaat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen