'Van Gaal hakt knoop door en wijst vervanger Bijlow aan'

16 november 2021, 15:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jasper Cillessen zal vanavond (dinsdag) het Nederlandse doel verdedigen tegen Noorwegen. Dat weten verschillende media, onder wie Voetbal International en De Telegraaf, enkele uren voor de wedstrijd zeker. Eerder noemde bondscoach Louis van Gaal Mark Flekken nog als zijn eerste keus achter Bijlow, maar daar is hij blijkbaar op teruggekomen.

Op de vooravond van het allesbeslissende duel tegen Noorwegen bleek Justin Bijlow toch niet fit genoeg. De Feyenoord-goalie was tot nu toe altijd eerste keus voor Van Gaal en dus was de vraag wie hem zou gaan vervangen. Flekken leek de beste papieren te hebben; de bondscoach liet hem debuteren in de wedstrijdselectie van Oranje en gaf eerder al aan de Limburger als zijn tweede keuze te zien. Zijn interlanddebuut maakte Flekken echter nog niet, wat mogelijk de reden is dat de keuze toch op Cillessen is gevallen. 

Met Cillessen heeft Oranje vanavond namelijk wel interlandervaring onder de lat staan. Zestig speelde de doelman van Valencia er tot dusver. Overigens zat Cillessen aanvankelijk niet eens bij de selectie tijdens deze beslissende interlandweek. De doelman leek onder Van Gaal niet meer in beeld en werd pas weer opgeroepen toen Joël Drommel zich ziek afmeldde. 

Ook Tim Krul was nog een optie geweest. Hij werd maandag opgeroepen als vervanger van Bijlow, al betekende dat zeker niet dat hij direct geen optie meer was. Krul koos er namelijk zelf voor om zich in eerste instantie niet bij Oranje te melden, omdat hij zich volledig op zijn club - het noodlijdende Norwich City - wilde richten. Hij zal vanavond dus op de bank plaatsnemen.

Oranje trapt vanavond in De Kuip om 20:45 uur af tegen Noorwegen. Bij winst is de ploeg zeker van WK-deelname in 2022, bij een gelijkspel kan Turkije het ticket alleen met een wonder nog uit handen van Nederland grissen. Bij een nederlaag kan het echter een rampzalige avond worden. Niet alleen klimt Noorwegen dan over Oranje heen; als Turkije ook wint van Montenegro, loopt Nederland ook nog de play-offs en daarmee de laatste kans op een WK-ticket mis. 

Lees ook: Wie vervangt Bijlow? "Je bent gek als je Cillessen er niet in zet"

Lees ook: Feyenoord haalt opgelucht adem: blessure Bijlow 'niets ernstigs'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen