Ferdinand legt uit waarom hij Ten Hag vindt passen bij Man Utd

16 november 2021, 14:46

Rio Ferdinand ziet in Erik ten Hag de geschikte persoon om Ole Gunnar Solskjaer op te volgen als trainer van Manchester United. De huidige manager van de Engelse grootmacht staat vanwege de tegenvallende sportieve resultaten onder flink druk, al geniet hij vooralsnog het vertrouwen van de clubleiding. Mocht het binnenkort toch tot een ontslag komen, dan denkt Ferdinand dat United er goed aan doet om bij Ajax aan te kloppen.

De voormalig verdediger van Manchester United stelt op zijn YouTube-kanaal dat Ten Hag als trainer van Ajax heeft leren omgaan met hoge verwachtingen. "Als trainer moet je een kleedkamer vol ego's en grote persoonlijkheden kunnen sturen. Nu ken ik Ten Hag niet persoonlijk, maar hij doet het fantastisch bij Ajax. Laten we niet vergeten dat Ajax geen kleine club is. Het is zelfs een enorme club, de grootste van Nederland."

Ferdinand realiseert zich dat het werken bij Manchester United niet hetzelfde is als werken bij Ajax. "Maar Ajax is ook een club waar hij moet werken met de verwachting dat iedere wedstrijd wordt gewonnen. Dat zou ook zo zijn als hij bij Manchester United zou werken. Degene die instapt, moet goed met mensen kunnen omgaan. Dat is de kunst van het zijn van een fantastische trainer."

Ten Hag is de voorbije jaren veelvuldig in verband gebracht met buitenlandse clubs. Afgelopen maand nog werd hij gelinkt aan Newcastle United. Ajax zal hij echter niet zomaar verlaten, heeft de 51-jarige trainer meerdere malen herhaald. Zijn contract in de Johan Cruijff ArenA loopt door tot de zomer van 2023.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen