Degradatie dreigt voor Derby County na nieuwe puntenstraf

16 november 2021, 13:24

De problemen stapelen zich op voor Derby County. Een nieuwe puntenstraf brengt de club van trainer Wayne Rooney verder in het nauw. Derby moet negen punten in inleveren, terwijl het in september al eens twaalf punten in mindering werd gebracht.

Dat brengt het totaal op een aftrek van liefst 21 punten. Derby staat nu - na zeventien van de 46 speelrondes - op min drie punten. Daarmee dreigt degradatie voor de club die kortgeleden nog werd gecoacht door Phillip Cocu. Het gat naar de veilige 21ste plaats, die nu bezet wordt door Peterborough United, bedraagt liefst achttien punten.

Dat Derby een gigantisch aantal punten heeft moeten inleveren, heeft te maken met de financiële problemen waarmee de club kampt. In september moesten punten worden ingeleverd nadat Derby surseance van betaling had aangevraagd. Nu wordt de club bestraft voor het overtreden van de boekhoudregels van de Engelse Football League (EFL). Derby ging in beroep tegen de straf, maar zonder succes.

Voor Derby lijkt het seizoen na de tweede puntenstraf verloren. De club, die tussen 2013 en 2020 steevast in het linkerrijtje van het Championship eindigde, degradeert aan het einde van het seizoen waarschijnlijk naar de League One. Met doelman Kelle Roos staat er één Nederlander op de loonlijst bij de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen