KNVB beslist woensdag over stilleggen Eredivisie

16 november 2021, 11:50   Bijgewerkt: 16 november 2021, 14:41

De KNVB neemt woensdagmorgen een beslissing over het al dan niet uitstellen van de komende twee speelrondes in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, zo meldt De Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns op Twitter. Een meerderheid van de clubs wil dat de competities worden stopgezet nu publiek niet welkom is in de stadions.

Het demissionair kabinet maakte afgelopen vrijdag het nieuwe pakket met coronamaatregelen bekend. Voor het betaald voetbal was er slecht nieuws: de stadions moeten de komende weken leeg blijven. Dat schoot bij de KNVB en de clubs in het verkeerde keelgat. Met teksten als 'dit lijkt op beleidsarmoede' en 'voetballiefhebbers zijn opnieuw de dupe van een falend overheidsbeleid' uitte de bond stevige kritiek op het coronabeleid.

Dat publiek niet meer welkom is in de stadions, kost clubs veel geld. De afgelopen dagen is duidelijk geworden dat het leeuwendeel van de clubs - onder meer om financiële redenen - voorstander is van het uitstellen van de komende speelrondes. 'Maar er zitten nogal wat haken en ogen aan, zoals goedkeuring van lokale overheden', aldus Kapteijns. Bovendien is het huidige programma al overvol, wat het vinden van nieuwe speeldata lastig maakt.

Onder meer Feyenoord en PSV hebben openlijk gepleit voor het stilleggen van de Eredivisie. Het standpunt van Ajax is niet bekend, al lijken de Amsterdammers afgaande op de woorden van Erik ten Hag de voorkeur te geven aan doorvoetballen. "Ik wil natuurlijk altijd met publiek spelen, maar je moet ook kijken hoe realistisch dat is. Kunnen we de competitie dan nog normaal uitspelen als we kijken naar de belastbaarheid? Er komt een cruciale fase aan voor de clubs die Europees spelen. Het is belangrijk dat Nederland daarin goed presteert en dus van belang dat spelers hun ritme behouden. In dat licht bezien is het wellicht beter om door te voetballen", zei Ten Hag zondag bij Goedemorgen Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen