Bijlow haakt af voor beslissend wedstrijd tegen Noorwegen

15 november 2021, 22:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Justin Bijlow zal er dinsdag niet bij zijn wanneer het Nederlands elftal de beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen speelt. De doelman is niet fit genoeg voor het duel en heeft het trainingskamp verlaten, zo viel te lezen op de officiële kanalen van Oranje. Tim Krul is opgeroepen als vervanger.

De doelman van Feyenoord was tijdens deze en de vorige interlandperiode de eerste doelman onder bondscoach Louis van Gaal, die hem vorige maand verkoos boven Joël Drommel, Mark Flekken en Tim Krul. Ditmaal kreeg Bijlow de voorkeur boven Flekken en Jasper Cillessen. Het is de vraag voor wie Van Gaal komende dinsdag kiest. Op de voorbereidende persconferentie gaf hij aan dat Cillessen zijn nummer drie was, maar mogelijk is hij Flekken inmiddels gepasseerd in de pikorde.

Tim Krul moet zich daardoor alsnog klaarmaken voor een interland met Oranje, terwijl hij zich vorige week juist afmeldde. De ervaren doelman is persoonlijk en met zijn club Norwich City aan een slechte periode bezig en bezet de laatste plaats in de Premier League. Krul meldde zich daarom af voor deze interlandperiode, zodat hij zich volledig op de resultaten met zijn club kon focussen.

Het Nederlands elftal liet afgelopen zaterdag met Bijlow tussen de palen na zich officieel te plaatsen voor het WK in Qatar. Oranje kwam al snel op een 0-2 voorsprong op bezoek in Montenegro, maar de thuisploeg knokte zich knap terug tot 2-2. De laatste interland is daardoor allesbeslissend. Oranje heeft genoeg aan een gelijkspel, terwijl Noorwegen moet winnen in de Kuip.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen