De Vrij en Inter horen goed en slecht nieuws over blessure

15 november 2021, 21:50

Over de hamstringblessure die Stefan de Vrij zaterdag opliep in het duel tussen Nederland en Montenegro is iets meer duidelijk geworden. Zo bleek zijn kwetsuur gelukkig minder ernstig dan gedacht. Helemaal tevreden zullen De Vrij en zijn club Internazionale niet zijn; de verdediger moet tijdens de komende belangrijke duels nog wel toekijken.

Dat wist het Italiaanse La Gazzetto Dello Sport maandagavond te melden. De krant schatte de duur van de afwezigheid van De Vrij in op tien tot veertien dagen. Dat is aanzienlijk minder dan vooraf gedacht, maar betekent wel dat hij twee belangrijke duels aan zich voorbij moet laten gaan.

Zo ontvangt Inter zondag in Milaan koploper Napoli en speelt het drie dagen later in de Champions League - waar het nog niet zeker is van overwintering - thuis tegen Shakhtar Donetsk. Of De Vrij het weekend daarop wel zal halen, is nog de vraag. Dan gaat Inter op bezoek bij laagvlieger Venezia.

De Vrij viel zaterdag in de slotfase van het duel tegen Montenegro uit met een hamstringblessure. Een dag later bevestigde de KNVB het nieuws dat al gevreesd werd: de verdediger moest het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. Daarmee mist hij dinsdag dus ook de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. 

Lees ook: Aderlating Oranje: De Vrij haakt definitief af voor cruciaal slot

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen