Van Gaal zet Van Dijk in rijtje Blind, Guardiola en Schweinsteiger

Van Gaal zet Van Dijk in rijtje Blind, Guardiola en Schweinsteiger

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 november 2021 – Na de verspeelde voorsprong in Montenegro was het leiderschap in de ploeg van Oranje een veelbesproken thema. Virgil van Dijk is de aanvoerder en dus dé aangewezen persoon om het team op sleeptouw te nemen. Louis van Gaal acht de verdediger daar ook toe in staat en schaarde hem in een fraai rijtje.

Gevraagd naar de rol van leiders op het veld wanneer het niet loopt, zoals tegen Montenegro, noemde Van Gaal namelijk drie namen op. "We hebben leiders in de ploeg, maar het is niet makkelijk om in de wedstrijd in te grijpen. Ik heb in mijn carrière maar drie spelers meegemaakt die dat konden", zei hij tegenover de NOS. "Dat was Danny Blind als aanvoerder bij Ajax, Pep Guardiola als aanvoerder van Barcelona en Bastian Schweinsteiger als vice-aanvoerder bij Bayern München."

Hoewel de leiderschapskwaliteiten van dat drietal dus zeldzaam zijn, herkent Van Gaal dezelfde competenties ook bij zijn huidige aanvoerder Van Dijk. "Jazeker, Virgil is een grote 'influencer'", stelde hij. "Iemand als hij heb ik eigenlijk nog nooit meegemaakt. In principe dicht ik hem die kwaliteiten ook toe."

Van Dijk
Ook Van Dijk zelf voelt de verantwoordelijkheid die die rol met zich meebrengt. "Ik vind dat ik een echte leider ben", erkende hij. "We zijn allemaal gebrand om te laten zien dat we een goed team hebben en op het WK willen staan." Dat zal dinsdagavond in De Kuip moeten gebeuren. In een alles-of-niets-wedstrijd trapt Oranje dan om 20.45 uur af tegen Noorwegen.

Reacties

gerelateerd