Nice baalt van Stengs en Kluivert: "Moeten meer brengen"

15 november 2021, 19:53

Calvin Stengs en Justin Kluivert brengen bij OGC Nice nog niet wat van de twee Nederlandse talenten verwacht wordt. Mede door blessures kwamen zij pas respectievelijk acht en vier van de dertien wedstrijden in actie. Sportief directeur Julien Fournier was in de Franse media dan ook kritisch op het tweetal.

"Zelfs al zijn blessures onderdeel van topsport, het spreekt voor zich dat ik meer verwacht meer van Justin en Calvin", was Fournier duidelijk tegenover L'Équipe. "Ze moeten de club meer brengen. Dat weten ze zelf ook." Hij richtte zijn kritiek overigens niet alleen op de twee Nederlanders; ook de 23-jarige middenvelder Alexis Claude-Maurice en voormalig Ajax-spits Kasper Dolberg moesten eraan geloven.

"Hun betrokkenheid en mentaliteit is fantastisch", zei Fournier over het viertal. "Maar de realiteit ligt op het veld en we hebben in dertien wedstrijden bijna niet over ze allemaal kunnen beschikken. Ze moeten op een zeker moment wel gaan aansluiten. We hebben voor hen gekozen, geld in ze geïnvesteerd en ze goed opgevangen. Nu is het aan hun om iets terug te geven. We hebben ze nodig."

Stengs werd afgelopen zomer voor liefst vijftien miljoen euro overgenomen van AZ, terwijl Kluivert wordt gehuurd (met verplichte optie tot koop) van AS Roma. Ook Pablo Rosario maakte voor zes miljoen euro de overstap naar Nice. Hij kwam tot dusver wel in alle dertien wedstrijden in actie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen