Duitse bond roept internationals dringend op tot vaccineren

15 november 2021, 17:14   Bijgewerkt: 15 november 2021, 17:19

De Duitse voetbalbond DFB hoopt ervoor te zorgen dat alle spelers van de nationale ploeg zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Die discussie leeft in Duitsland nadat liefst vijf spelers deze interlandperiode in quarantaine moesten. Interim-voorzitter Rainer Koch zocht daarom de Duitse pers op. 

"We zijn allemaal van mening dat we zoveel mogelijk mensen moeten overtuigen om zich te laten vaccineren", zei Koch namens de DFB tegenover de Nürnberger Nachrichten. Hij benadrukte daarbij dat het vooral de taak van bondscoach Hansi Flick en technisch directeur Oliver Bierhoff om die boodschap over te brengen naar de internationals. "Het is niet mijn taak om iedereen te overtuigen, al maak ik wel deel uit van de delegatie van de nationale ploeg."

Aan het begin van deze interlandperiode kwam het nieuws naar buiten dat één speler positief getest op corona. Dit bleek om verdediger Niklas Süle te gaan. Ook vier spelers die in nauw contact met hem waren geweest, moesten in quarantaine en misten zo de laatste WK-kwalificatieduels van Duitsland - dat overigens al geplaatst was. Joshua Kimmich behoorden tot die vier; de middenvelder van Bayern München legde eerder openlijk uit waarom hij niet gevaccineerd is, wat hem in Duitsland op veel kritiek kwam te staan.

Lees ook: Minister vraagt 'rolmodel' Kimmich zich alsnog te laten vaccineren

Voor de Duitse nationale ploeg maakte de afwezigheid van het vijftal overigens weinig uit. Zoals het gezegd was het WK-ticket al binnen en ook met enkele 'B-spelers' werden Liechtenstein (9-0) en Armenië (1-4) gemakkelijk verslagen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen