Bosz maakt zich zorgen: "Er komt alsnog een soort Super League"

15 november 2021, 16:49

Peter Bosz maakt zich zorgen over de toekomst van het Europese voetbal. Die zorgen uitte hij maandag in de Franse media. Hij stelde dat het afketsen van de gehekelde Super League geen verschil maakt, omdat de Champions League dezelfde koers aan het varen is.

Met het idee van de Super League maakten twaalf grote Europese clubs in april van dit kalenderjaar veel los in de voetbalwereld. Het plan om een nieuwe Europese topcompetitie te maken waar deze grootmachten automatisch aan meededen, leidde tot veel weerstand. Veel van de initiatiefnemers besloten daarom al snel om zich toch terug te trekken. 

Real Madrid, FC Barcelona en Juventus zijn de enige clubs die nog altijd achter het project staan, maar volgens Bosz maakt het wel of niet doorgaan ervan uiteindelijk geen verschil. "Als zo'n competitie er uiteindelijk niet komt, zal de Champions League alsnog in een soort Super League veranderen", voorspelde de Nederlandse trainer van Olympique Lyonnais in gesprek met het Franse So Foot.

"Kijk maar eens goed: de finale van de Champions League wordt tegenwoordig in het weekend gespeeld. Dat zal op termijn ook gebeuren met de halve finales en dan de kwartfinales. Over tien of vijftien jaar, zal er in de Ligue 1 op woensdagen gespeeld worden en vindt de Champions League plaats in het weekend. Dat is hoe het gaat: de grote clubs willen niet te veel geld kwijtraken", sloot hij cynisch af. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen