Tranen bij Van Gaal: "Ik ben een emotioneel figuur"

15 november 2021, 16:29

Voor Louis van Gaal verlopen de laatste dagen van deze beslissende interlandweek tot dusver anders dan gehoopt. Niet alleen vanwege het resultaat tegen Montenegro, maar ook omdat hij zondag een pijnlijke blessure opliep. Dat leverde echter ook iets moois op, want de reactie van spelers en staf ontroerde de bondscoach zeer.

Van Gaal vertelde aan de NOS dat zijn heupprobleem hem in sommige dingen belemmert. "Op het moment dat ik naar het toilet moet wel. Of wanneer ik in een buggy zit", doelde de bondscoach op de manier waarop hij maandag de training leidde. "Dat is vrij pijnlijk, want dan moet ik bewegen. Zolang ik in een rolstoel zit, is dat niet pijnlijk."

Lees ook: Van Gaal: "Lichamelijk is het niet goed

Uiteraard is coachen op die manier verre van ideaal en de vraag was dan ook of Van Gaal niet heeft overwogen om het trainingskamp te verlaten. "De jongens en de staf willen graag dat ik blijf. Dan moet ik blijven." Voor hemzelf zelf is er daardoor ook geen twijfel meer over het wel of niet bij zijn spelersgroep blijven. "Als wij ons morgen niet plaatsen, is het finito", maakte hij duidelijk. "Ik wil dat zelf ook meebeleven."

Dat de steun van zijn spelersgroep en staf Van Gaal emotioneert, werd tijdens het interview duidelijk. "Ik ben een emotioneel figuur", antwoordde hij toen hij daarop werd gewezen. "Dat komt door de vraagstelling van jou. Dat is niet vervelend. In dit geval is dat erg positief. Als spelers en staf uitspreken dat ze graag willen dat ik doorga, tsja..."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen