Veel clubs willen competitiestop: "Je voetbalt voor de mensen"

15 november 2021, 15:00

Steeds meer clubs pleiten openlijk voor het stilleggen van de Eredivisie. Onder meer FC Groningen, sc Heerenveen en SC Cambuur volgen het voorbeeld van PSV en Feyenoord.

Nu de stadions door de aangescherpte maatregelen leeg moeten blijven, willen veel clubs een coronastop. "We hebben in essentie aangegeven dat we er alles aan willen doen om wel voor de fans te spelen", laat Wouter Gudde weten aan RTV Noord. De algemeen directeur van Groningen realiseert zich tegelijkertijd dat het verplaatsen van de komende speelronde een lastige opgave wordt. "Het is een enorm moeilijke puzzel om te leggen."

Cees Roozemond van Heerenveen gaat er vooralsnog vanuit dat de komende speelronde gewoon doorgaat. "Maar daar staat een lobby vanuit de clubs en KNVB tegenover om komende wedstrijden te verplaatsen", zegt hij tegen de Leeuwarder Courant. "Wij zijn daar zelf ook voorstander van."

Ook wat Cambuur betreft wordt de competitie stilgelegd. "Je voetbalt voor de mensen in het stadion. En mensen steunen ons ook enorm door het kopen van een seizoenskaart of een sponsorpakket. Maar wij kunnen nu niet leveren. Hoe vaak kun je aan je achterban vragen om je club te blijven steunen", aldus directeur Ard de Graaf tegen Omrop Fryslân.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen