Smith vindt acht dagen na ontslag bij Aston Villa nieuwe club

15 november 2021, 10:53

Dean Smith is de nieuwe trainer van Norwich City. De vijftigjarige Engelse trainer heeft een contract tot medio 2024 gekeken bij de hekkensluiter van de Premier League. Acht dagen geleden werd Smith nog ontslagen bij Aston Villa.

Zo heeft Smith niet lang zonder club gezeten. De Engelsman krijgt de taak om Norwich voor degradatie te behoeden. Dat belooft een zware klus te worden. De club van doelman Tim Krul veroverde in de eerste elf wedstrijden slechts vijf punten, maakte de minste doelpunten (5) en kreeg de meeste goals tegen (26).

"De afgelopen zeven dagen zijn een soort van wervelwind geweest", reageert de nieuwe trainer van The Canaries. "Maar ik ben heel blij dat ik terug ben in de Premier League en voor Norwich ga werken. Het is duidelijk dat hier de afgelopen vierenhalf jaar geweldig werk is verzet. Het is mijn taak om dat voort te zetten met als uiteindelijk doel te overleven in de Premier League."

Smith begon zijn trainerscarrière in 2011 bij Walsall en stond daarna aan het roer bij Brentford en Aston Villa. De voormalig verdediger zal komende zaterdag debuteren op de bank bij Norwich. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Southampton op het programma. Zijn oude club Aston Villa treft hij over een maand.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen