Scherpen sluit tijdelijk vertrek bij Brighton & Hove Albion niet uit

15 november 2021, 08:40   Bijgewerkt: 15 november 2021, 11:10

Het geduld van Kjell Scherpen wordt bij Brighton & Hove Albion op de proef gesteld. De 21-jarige doelman speelde nog geen minuut op het hoogste niveau in Engeland en moet zich vooralsnog tevredenstellen met speeltijd in het beloftenteam. Mocht zijn situatie de komende tijd niet veranderen, dan behoort een tijdelijk vertrek in januari tot de mogelijkheden.

Scherpen maakte afgelopen zomer voor vijf miljoen euro de overstap van Ajax naar Brighton. Het plan was in eerste instantie dat hij de bekerwedstrijden zou spelen, maar een blessure gooide roet in het eten. "Na mijn blessure mocht de andere reservekeeper die bekerwedstrijden spelen. Dat is jammer, want het zijn mooie momenten waar je je kan laten zien", vertelt Scherpen aan de NOS.

De doelman van Jong Oranje moet daardoor voorlopig genoegen nemen met speeltijd bij Brighton Onder-23. "Ik speel daar waar het kan, want ik moet zorgen dat ik ritme houd. Al speel je natuurlijk het liefst op het hoogste niveau", aldus Scherpen. "Ik wil zo veel mogelijk spelen bij Onder-23 en dan kijken we in de winter of verhuur een optie is of dat ik bij Onder-23 blijf spelen. Dat ligt ook aan de club. Bij Onder-23 zijn het leuke wedstrijden, maar je speelt voor 400 man in plaats van in een vol stadion. Je wordt ook beter van het spelen met een bepaalde druk."

Hoewel Scherpen nadenkt over een winters vertrek, zou het zomaar kunnen dat hij na de interlandbreak zijn debuut in de Premier League maakt. Eerste doelman Robert Sánchez is namelijk geschorst voor de komende wedstrijd tegen Aston Villa. Jason Steele lijkt de tweede keuze onder de lat te zijn, maar volgens Scherpen is dat geen uitgemaakte zaak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen