Vitesse
1 – 0
FC Utrecht

Janssen pleit voor passeren vaste waarde in Oranje

Janssen pleit voor passeren vaste waarde in Oranje

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 november 2021 – Als Theo Janssen op de stoel van de bondscoach zou zitten, dan zou Marten de Roon dinsdagavond in de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen een basisplaats hebben. De analist vindt de tijd rijp om Georginio Wijnaldum op de bank te zetten. Rafael van der Vaart en Kees van Wonderen zijn het niet eens met Jansen en vinden dat Louis van Gaal niet te veel aan zijn opstelling moet sleutelen.

"Wijnaldum speelt de laatste tijd wel matig hoor. Ook tegen Montenegro was hij echt heel matig. Klaassen speelde ook niet goed. Dan kijk je wie er de laatste weken wel en niet heeft gespeeld. Klaassen speelt volgens mij iedere week, daarom heb ik gekozen voor Klaassen", aldus Janssen, wiens advies waarschijnlijk niet opgevolgd zal worden. De Roon behoorde de laatste kwalificatieduels niet eens tot de wedstrijdselectie.

Van Wonderen, trainer van Go Ahead Eagles, vertelt aan tafel bij NOS Studio Voetbal dat hij wél altijd voor Wijnaldum zou kiezen. "Hij is natuurlijk ziek geweest, dat speelde ook nog mee. Hij heeft zoveel bewezen en op zo'n hoog niveau gespeeld, dus ik zou altijd met hem spelen", zegt Van Wonderen, die bijval krijgt van Van der Vaart. "Ik zou ook niet veel veranderen. Ze hadden allemaal een heel slechte dag, maar het zijn topspelers en dat gaat ze niet twee keer in vier dagen tijd overkomen."

Na het tegenvallende 2-2 gelijkspel tegen Montenegro mag er in de laatste kwalificatiewedstrijd niet verloren worden van Noorwegen. Gebeurt dat wel en wint Turkije in Montenegro, dan gaat het Nederlands elftal volgend jaar niet naar het WK. "Wij moeten naar het WK en dat gaan ze ook halen, met een heel goede coach. En de volgende keer in zo'n situatie weten ze hoe het anders moet", ziet Van Wonderen de wedstrijd van dinsdag moet vertrouwen tegemoet.

Reacties

gerelateerd