Wordt de Eredivisie stilgelegd? KNVB hakt nog geen knopen door

15 november 2021, 07:43

Het stilleggen van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie begint een steeds serieuzere optie te worden, maar er worden voorlopig nog geen knopen doorgehakt. Volgens Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, is er in Zeist nog niet inhoudelijk gesproken over het opschorten van de competities.

Het demissionair kabinet maakte vorige week vrijdag bekend dat de voetbalstadions de komende weken leeg moeten blijven. Een meerderheid van de clubs wil dat er pas weer gespeeld wordt als publiek weer welkom is. "De KNVB faciliteert de competitie voor de clubs. We onderzoeken nu alleen alle opties", wil Bluyssen in gesprek met De Telegraaf nog niet op de zaken vooruit lopen.

"Het uitstellen van de competities is een optie, maar hier is inhoudelijk nog niet over gesproken. Wij zijn nu alleen aan het inventariseren bij clubs, televisiemaatschappijen, overheden en supporters om vervolgens pas de inhoudelijke discussie te voeren", aldus Bluyssen, die aanstipt dat het bestuur betaald voetbal zal beslissen of er al dan niet een competitiestop komt. "Maar dat neemt het besluit natuurlijk alleen als alle informatie van alle kanten binnen is en alle voorkeuren duidelijk."

PSV is naar verluidt een van de clubs die de komende rondes in de Eredivisie wil uitstellen. Ajax-trainer Erik ten Hag gaf zondag bij Goedemorgen Oranje aan dat er wat hem betreft [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/393265/ten-hag-wil-geen-coronastop-goed-voor-de-eredivisie/,_blank,gewoon wordt doorgevoetbald]. "Er komt een cruciale fase aan voor de clubs die Europees spelen. Het is belangrijk dat Nederland daarin goed presteert en dus van belang dat spelers hun ritme behouden. In dat licht bezien is het wellicht beter om door te voetballen", zei hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen