KKD: Krankzinnig duel Excelsior; nieuw puntverlies De Graafschap

14 november 2021, 21:52

In een werkelijk krankzinnig duel heeft Excelsior een comfortabele voorsprong tegen Almere City uit handen gegeven. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Kralingers, tot de plotselinge hattrick van Jonas Arweiler. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 4-4, nadat eerder op de dag De Graafschap al punten verloor en ADO Den Haag VVV-Venlo dieper in de problemen schoot.

Excelsior - Almere City 4-4

Op papier leek het voor Excelsior niet de lastigste avond te gaan worden. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie kreeg bezoek van Almere City, de ploeg die vorig seizoen nog bovenin meedeed, maar nu slechts twaalf punten verzamelde in de eerste veertien duels. Ook gedurende de wedstrijd leek er lange tijd niets aan de hand. Door doelpunten van Reuven Niemeijer en Thijs Dallinga stond Excelsior al binnen zestien minuten op 2-0. En na een aansluitingstreffer van Lance Duijvestijn bracht een eigen doelpunt van Stije Resink de marge na rust weer terug tot twee.

Maar toen... Het was de 69e minuut toen Jonas Arweiler voor zijn eerste van de avond tekende. Ook toen ging Excelsior nog altijd de leiding, maar de ploeg raakte het plots volledig kwijt. Met twee kopgoals kon Arweiler binnen tien minuten zijn hattrick compleet maken en stond Almere uit het niets op een 3-4 voorsprong. Uiteindelijk werd er via Niemeijer nog een punt gered voor Excelsior, maar daar zal het uiteraard niet tevreden mee zijn. De ploeg kon in punten gelijk komen met koploper FC Volendam, maar het verschil is voor nu twee punten.

De Graafschap - Telstar 1-1

Tegen laagvlieger Telstar moest De Graafschap zich zien te herpakken na de 2-1 nederlaag tegen FC Den Bosch van vorig weekend. Ondanks een stroeve wedstrijd leek dat ook te gaan lukken, toen Joey Konings tien minuten na rust na een geweldige bal van Giovanni Korte achter de defensie opdook en de 1-0 binnenschoot. Dat doelpunt leek hem de matchwinner te maken, tot het in de laatste vijf minuten helemaal misging voor De Superboeren.

Na een handsbal in de eigen zestien werd Julian Lelieveld met rood van het veld gestuurd en mocht Telstar van elf meter aanleggen voor de gelijkmaker. Glynor Plet mocht het doen en deed het ook; hij stuurde de keeper de verkeerde hoek in en zorgde dat De Graafschap voor de tweede keer op rij punten verloor. Koploper FC Volendam, dat bovendien nog een wedstrijd in te halen heeft, is daarmee voorlopig uit zicht.

ADO Den Haag - VVV-Venlo 2-0

ADO Den Haag heeft zichzelf uit het dal en tegelijkertijd VVV-Venlo dieper in de problemen geschoten. Dat begon al toen uitgerekend Sem Steijn, de revelatie van dit seizoen bij ADO, tegen zijn oude club op schitterende wijze de score opende. Met twee kapbewegingen zette hij zijn tegenstander volledig op het verkeerde been, om vervolgens in de verre hoek raak te schieten. Dat deed hij overigens nadat Thomas Verheydt de bal goed klaarlegde.

Diezelfde Verheydt nam na rust de tweede treffer voor zijn rekening. Van elf meter bepaalde hij de eindstand op 2-0, waardoor ADO na drie mindere resultaten nu weer voor de tweede keer op rij drie punten kon bijschrijven. Voor VVV-Venlo ziet het er iets minder rooskleurig uit. De wedstrijd in Den Haag betekende de vijfde nederlaag op rij en negende in totaal. De degradant is de teleurstellende nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!