Scherpen maakt stappen: Premier League-debuut lonkt

14 november 2021, 20:39

Kjell Scherpen is blij om even met Jong Oranje weg te zijn. Daar is de 21-jarige doelman eerste keuze onder de lat, waar hij het bij zijn club Brighton & Hove Albion met een rol als derde doelman moet doen. Toch lonkt ook daar speeltijd voor Scherpen, die stiekem hoopt op zijn Premier League-debuut.

Robert Sanchez, de eerste doelman van Brighton, is voor het komende duel, uit tegen Aston Villa, namelijk geschorst. Jason Steele is normaal gesproken zijn eerste vervanger, maar Scherpen gelooft dat dat nog geen uitgemaakte zaak is. "Het wordt een interessante", voorspelde hij in gesprek met De Telegraaf. "Qua ritme zit ik goed, dus wie weet. Het zou mijn debuut betekenen in de Premier League. Dat is natuurlijk geweldig."

In Brighton kende Scherpen geen lekkere start: tijdens zijn eerste oefenduel liep hij direct een enkelblessure op, waarna hij zes weken moest revalideren. "Voor een keeper is het extra belangrijk dat de enkel goed herstelt, vanwege het springen en het landen. Anders blijf je sukkelen. Het ging vrij voorspoedig, maar de blessure kwam me wel heel slecht uit. Ik wilde me graag laten zien, maar dat kon nu niet. En ik liep een achterstand op. Sinds ik weer fit ben, gaat het goed. Hopelijk kan ik die lijn doortrekken."

In afwachting van zijn Premier League-debuut moet Scherpen het vooralsnog echter doen met minuten in de beloften. Zo speelde hij voor hij afreisde naar Jong Oranje nog tegen Tottenham Onder 23 "Die wedstrijd kwam zo vlak voor de interlandbreak op een goed moment, dan zit je toch in een soort ritme." Klagen doet hij sowieso niet. "Ik merk dat ik gewoon stappen aan het maken ben. De trainingen bij het eerste zijn van een hoog niveau, Premier League-niveau. Ik train alles mee en voel me sterker worden. Dat is positief."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen