'Onana tekent vierjarig contract bij Inter en vertrekt transfervrij'

14 november 2021, 14:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De kans dat Andre Onana naar Internazionale gaat lijkt steeds groter worden. De contractonderhandelingen tussen Ajax en de doelman werden eerder al gestopt, waardoor hij komende zomer transfervrij vertrekt uit de Johan Cruijff ArenA.

Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport is alles in kannen en kruiken. Dat de deal nu nog niet bekend wordt gemaakt, heeft alles met de regelgeving te maken. De keeper mag officieel pas vanaf januari, zes maanden voor zijn contract afloopt, praten met andere partijen. De keeper heeft echter al met meerdere clubs aan tafel gezeten. Zo zou hij 'nee' hebben gezegd tegen Arsenal, omdat hij meer voelt bij een transfer naar de Italiaanse topclub.

Onana heeft Inter recentelijk andermaal laten weten dat hij graag naar Milaan wil komen. Voor hem ligt een vierjarig contract klaar en zijn salaris bedraagt naar verluidt drie miljoen euro per jaar. Het is een publiek geheim dat ook Peter Bosz graag met de keeper wil samenwerken bij Olympique Lyon, maar dat zag de keeper afgelopen zomer al niet zitten. Bij Inter wordt Onana gezien als de opvolger van de 37-jarige Samir Handanovic.

Erik ten Hag liet zondagochtend bij Goedemorgen Oranje al weten dat hij verwacht dat de keeper vertrekt na dit seizoen. "Natuurlijk zijn we niet blij dat hij zijn contract niet wil verlengen, maar hij staat onder contract bij Ajax en heeft nog steeds de motivatie om honderd procent te leveren. Daar moeten we gebruik van maken. We stellen het team op dat het beste is", aldus de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen