Ten Hag eerlijk over interesse voor Antony: "Lijkt me duidelijk"

14 november 2021, 11:24

Erik Ten Hag erkent dat het bijzonder moeilijk is om het elftal van Ajax bij elkaar te houden. Dat heeft alles met de uitstekende Champions League-prestaties te maken. Antony kwam vorig seizoen naar Nederland, maar lijkt nu al bezig te zijn aan zijn laatste seizoen in de Eredivisie. De buitenspeler staat bij veel Europese clubs op het wensenlijstje.

"Het is de huidige tijd dat spelers snel een transfer maken, zeker als je succes hebt wordt er getrokken aan spelers en trainers. Die blijven dan niet lang bij je", zegt Ten Hag bij Goedemorgen Oranje. "Je moet steeds weer een nieuw team bouwen. Dat is een uitdaging en de moeilijkheid. Daarom is het ontzettend moeilijk om in de Champions League te presteren. De concurrenten kunnen de teams veel langer bij elkaar houden en dus dieper op de materie ingaan."

Antony is zo'n speler die afgelopen zomer al gelinkt werd aan meerdere Europese topclubs. Vooral Bayern München wilde serieus zaken doen met de Amsterdammers. Ten Hag maakt er dan ook geen geheim van dat er veel aan de aanvaller getrokken wordt. "Dat lijkt me duidelijk. Als je een rol speelt bij de Braziliaanse selectie... Prijskaartje? Dat weet ik niet, je weet ook niet hoe de markt zich ontwikkelt. Welke economische gevolgen heeft bijvoorbeeld een lockdown?"

Ajax is Europees uit de startblokken geschoten dit seizoen met twaalf punten uit vier wedstrijden. Geweldige cijfers, maar het heeft ook nadelige toekomstige gevolgen, weet de oefenmeester. "Als wij presteren in de Champions League komt hij in de spotlights en wordt hij voor veel clubs interessant. Sportief is het helder dat Antony een ongelooflijk talent is en een ongelooflijk mooie ontwikkeling doormaakt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen