Wijnaldum baalt na 'pijnlijke' remise: "Waren te ver met ons hoofd"

14 november 2021, 09:52

Georginio Wijnaldum baalt na het teleurstellende gelijkspel tegen Montenegro (2-2). De middenvelder werd na iets meer dan zestig minuten naar de kant gehaald en zag zijn ploeggenoten toen een voorsprong van twee doelpunten weggeven. Waar dat aan ligt? Gemakzucht, stelt de voetballer van Paris Saint-Germain.

"We speelden geen goede wedstrijd, maar stonden toch nog met 2-0 voor. In tien minuten geven we het weg, dus ik ben wel teleurgesteld. Ik was nog niet zover dat het WK al binnen was, maar ik had wel het gevoel dat we deze wedstrijd goed uit zouden spelen", aldus Wijnaldum bij de NOS. Hij zag dat de ploeg in de laatste tien minuten door de ondergrens zakte. Dat werd keihard afgestraft door de Montenegrijnen.

"Ik denk dat we heel veel balverlies hadden, we liepen heel ver terug en we zetten ook niet meer goed druk, waardoor zij eruit kwamen. De tweede ballen waren voor hun, daardoor maakten zij twee goals. Ik denk dat het gemakzucht is en dat is heel pijnlijk. Ik denk dat we iets te ver waren met ons hoofd, zo leek het, dat we dachten dat we er waren", doelt Wijnaldum op plaatsing voor het wereldkampioenschap. Doordat Noorwegen eerder op de avond ook al gelijkspeelde, had Nederland aan een overwinning genoeg om groepshoofd te worden.

Inzetbaar tegen Noorwegen

Wijnaldum werd in minuut 66 naar de kant gehaald. "Dat was van tevoren afgesproken met de trainer. Ik was een dag goed ziek. Normaal heb je dan een paar trainingen nodig om weer helemaal fit te zijn. Maar ook als ik eruit ga, moeten we het uit kunnen spelen. Ik vind niet dat mijn wissel of die van Frenkie het verschil maakte, ik denk dat we genoeg spelers van kwaliteit hebben die dat kunnen oplossen", aldus de middenvelder, die tegen Noorwegen 'gewoon' kan spelen. Oranje speelt dan in een leeg stadion door de verscherpte coronamaatregelen. "De fans gaan we missen, maar we hebben een jaar zonder supporters gespeeld, dus we weten hoe het is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen