Van Gaal verwijt spelers gebrek aan focus: "Moet je taak uitvoeren"

13 november 2021, 23:28

Nederland leek zich te kunnen opmaken voor een feestje: door het puntenverlies van Noorwegen had Oranje aan een zege bij Montenegro genoeg om zich te kwalificeren voor het WK van volgend jaar in Qatar. Het liep echter anders, doordat in de slotfase een 2-0 voorsprong werd weggegeven.

''We hebben niet goed gepresteerd, terwijl we het in eigen hand hebben gehad", zegt bondscoach Louis van Gaal met een zichtbaar teleurgesteld gezicht tegenover de NOS. "Ik kan het ook niet verklaren. Zij speelden 5-4-1 en dan weet je dat het moeilijk wordt. Maar toch komen we op een 2-0 voorsprong, dan moet je de bal gewoon rondspelen."

De ervaren oefenmeester verwijt zijn spelers een 'gebrek aan focus' om de voorsprong goed uit te spelen. "We hebben dingen met elkaar afgesproken. Dan moet je wel gewoon je taak uitvoeren. We hebben balverlies geleden op momenten dat het niet kon. We hebben dit gelijkspel te accepteren, gaan evalueren waar het mis is gegaan en dan op naar Noorwegen. We hebben een hele grote kans laten liggen, maar we hebben nog altijd de beste uitgangspositie. Boven alles staat dat iedereen zijn best doet", aldus de bondscoach.

Lees ook: Oranje geeft voorsprong lelijk uit handen en zet WK-ticket op het spel

Voor Oranje is het duel met Noorwegen, aanstaande dinsdag in Rotterdam, nu op meerdere fronten cruciaal. Doordat Turkije haar wedstrijd vandaag wél won (6-0 tegen Gibraltar) kan het zelfs zomaar zo zijn dat Nederland bij verlies tegen de Noren helemaal naast de mondiale eindronde grijpt. Dan moet Turkije zelf wel winnen van Montenegro.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen