Memphis windt er geen doekjes om: "Dit is superdom"

13 november 2021, 23:11

Memphis Depay spreekt van een 'harde dreun' na het 2-2 gelijkspel van het Nederlands elftal tegen Montenegro. De WK-tickets leken geboekt te kunnen worden, maar in de laatste minuten gaf Oranje het helemaal uit handen. Daardoor wacht dinsdag een finale tegen Noorwegen.

Memphis leek in Podgorica de matchwinner te worden. De aanvaller van FC Barcelona zette Oranje halverwege de eerste helft op voorsprong en verdubbelde tien minuten na rust de marge. Op het moment dat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal de zege dacht binnen te hebben, ging het alsnog mis. "Het is zonde en teleurstellend. We doen onszelf, de fans die zijn meegereisd en iedereen thuis tekort. We hadden het in eigen hand en gaven het in tien minuten weg. Dat is gewoon superdom. Ja, daar ga je van zuchten", aldus Memphis vlak na afloop voor de camera van de NOS.

Dat Oranje niet groots speelde in de Montenegrijnse hoofdstad, maakt Memphis niets uit. "Als het niet goed is en je staat 0-2 voor, dan doe je iets goed. Je scoort goals en houdt achterin de nul", aldus de aanvaller, die baalt dat Oranje in de slotfase niet hetzelfde deed als in de eerste tachtig minuten. "We gingen naar achteren lopen terwijl we hadden afgesproken dat we de hele wedstrijd druk gingen zetten. Als je 2-0 voor staat, moet je het mee naar huis nemen. Dit is gewoon kut. De laatste minuut was het tikkie breed. Dat is prima, maar dan moeten we zorgen dat we geen balverlies lijden en eruit gecounterd worden. Dit is kinderlijk."

Door het 2-2 gelijkspel mag Oranje dinsdag niet verliezen van Noorwegen. Vanwege de onlangs afgekondigde maatregelen zal het Nederlands elftal in een leeg stadion de cruciale wedstrijd spelen. "Het is vreselijk dat het leeg is, maar we hebben geen optie. We weten wat ons te wachten staat. Daar ga ik vanavond even rustig over nadenken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen