Oranje geeft voorsprong lelijk uit handen en zet WK-ticket op spel

13 november 2021, 22:46

Nederland heeft zaterdagavond verzuimd zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap in Qatar. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal gaf in de slotfase een 0-2 voorsprong uit handen.

Door een gelijkspel van de Noren leek Nederland zich met een moeizame 0-2 voorsprong lang te mogen verheugen op een eerder dan verwachte kwalificatie voor het WK. In Podgorica kwam Oranje door een goedkope penalty op voorsprong, waarna Memphis Depay met een mooie treffer de stand op 0-2 zette. Daarmee leek het gedaan, totdat Montenegro in de slotfase volledig terugkwam. Nederland moet zich daardoor toch moeten voorbereiden op een zeer belangrijke wedstrijd tegen Noorwegen.

Kort voor het begin van de wedstrijd sijpelde in Podgorica het nieuws door dat Noorwegen - Letland in 0-0 was geëindigd, waardoor Nederland zich met een overwinning tegen Montenegro reeds vandaag kon kwalificeren voor het WK. Vanaf de eerste minuut leek dat echter een hels karwei te gaan worden. In Nederlands balbezit lieten de Montenegrijnen zich ver terugzakken en hielden ze de ruimtes compact. Oranje kon de bal rond de middenlijn rustig rond laten gaan, maar kwam door een te laag baltempo niet door de rood-gele muur van de thuisploeg. In de counter was Montenegro daarentegen wel gevaarlijk, en leidde een misverstand in de Nederlandse verdediging bijna tot een tegentreffer.

Om wat meer creativiteit op de flanken te brengen, besloot Louis van Gaal de tegenvallende Donyell Malen te vervangen met Steven Bergwijn. Dat leek in eerste instantie echter weinig effect te sorteren. Oranje kreeg in balbezit bar weinig voor elkaar, en de beste kansen bleven voor de thuisploeg. Opnieuw was het echter Depay die redding bracht. Na een matige aanval kwam de spits goed voor zijn man, waarna hij de bal achter zijn standbeen binnenschoot. Daarmee leek Montenegro verslagen: de thuisploeg liet zich in aanvallend opzicht weinig meer zien, en liep vooral achteruit. Nederland probeerde ondertussen te profiteren van de gegroeide ruimtes op het veld, maar door zeer matig spel bleef wist Nederland het strafschopgebied niet te bereiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen