Mbappé neemt Frankrijk bij de hand, degelijke zege voor België

13 november 2021, 23:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frankrijk heeft in eigen huis probleemloos gewonnen van Kazachstan en zich geplaatst voor het WK. Mede door een ontketende Kylian Mbappé werd het maar liefst 8-0 voor de regerend wereldkampioen.

Mbappé maakte zijn eerste hattrick in dienst van de nationale ploeg. Een loepzuivere, welteverstaan. In minuut zes, twaalf en 32 was de aanvaller van Paris Saint-Germain trefzeker. Na rust nam de ploeg van bondscoach Didier Deschamps wat gas terug, maar was het een andere aanvaller die een hoofdrol opeiste: Karim Benzema was verantwoordelijk voor de 4-0 en 5-0 van de Fransen.

Adrien Rabiot maakte een kwartier voor tijd ook nog de zesde treffer in het Stade France. Daarmee was de gifbeker voor Kazachstan nog niet leeg: eerst maakte Antoine Griezmann vanaf de stip de 7-0, vervolgens bepaalde Mbappé met zijn vierde van de avond de eindstand op 8-0. Frankrijk is door de ruime zege al verzekerd van deelname aan het wereldkampioenschap van volgend jaar dat in Qatar wordt gehouden. Daar hoopt Les Bleus de in Rusland veroverde wereldtitel te verdedigen. Frankrijk treft in haar WK-kwalificatiereeks dinsdag Finland, dat tweede staat in de poule.

België - Estland 3-1

Geen monsterzege voor België, dat wel 'gewoon' wist te winnen van Estland en daardoor ook verzekerd is van deelname aan het WK in Qatar. Het was Christian Benteke die na elf minuten doel trof voor de ploeg van bondscoach Roberto Martínez. Een mooi moment voor de aanvaller van Crystal Palace. Yannick Carrasco gaf de Rode Duivels een kleine tien minuten na rust wat meer lucht door de 2-0 voor zijn rekening te nemen, maar toch deed Estland iets terug. Erik Sorga klopte Thibaut Courtois. Lang mochten de bezoekers niet dromen van een punt: Thorgan Hazard maakte vier minuten later de 3-1.

Overige uitslagen:

Wales - Wit-Rusland 4-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen