Turkse WK-droom nog overeind na verpletterende zege

13 november 2021, 20:12

Turkije mag nog altijd dromen van deelname aan het WK van 2022. In groep G leken Nederland en Noorwegen te gaan bepalen wie op plek één en twee zou eindigen, maar laatstgenoemde ging pijnlijk in de fout tegen Letland. Middels een overtuigende 6-0 zege op Gibraltar konden de Turken zo plek twee in de groep overnemen. 

Al snel beloofde het een makkelijke avond te worden voor Turkije, dat met onder meer Feyenoorder Orkun Kökcü en voormalig Eredivisiespits Halil Dervisoglu in de basis begon. Beide jongelingen zouden later in de wedstrijd nog betrokken zijn bij de Turkse doelpuntenproductie, maar de openingstreffer kwam van Kerem Akturkoglu. Na die vroege openingstreffer maakte Gibraltar het zichzelf nog moeilijker: verdediger Jayce Olivero werd al na 22 minuten met rood van het veld gestuurd.

Het stelde Turkije in de gelegenheid om de score verder uit te breiden. Kort voor rust was het Dervisoglu die twee keer toesloeg en de ruststand op 3-0 bepaalde. Dat deed hij overigens beide keren op aangeven van Burak Yilmaz, nadat de spits ook al de assist op de openingstreffer leverde. Na rust nam zijn jongere naamgenoot Ridvan Yilmaz het van hem over; hij bereidde de 4-0 van Merih Demiral en de 5-0 van Serdar Dursun voor. De laatste goal was van Mert Müldür, die binnenkopte uit een hoekschop van Orkun Kökcü.

Door de 6-0 zege van Turkije en het puntverlies van Noorwegen staan beide landen nu op achttien punten en maken zij dus nog kans om - danwel via de play-offs - een WK-ticket te bemachtigen. Nederland kan dat vanavond al bewerkstelligen. Op dit moment heeft de ploeg van Louis van Gaal slechts één punt meer, maar als het vanavond wint bij Montenegro is Oranje er gegarandeerd bij in Qatar. Turkije en Noorwegen zullen in dat geval in de laatste speelronde om het play-offticket strijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen