André Onana maakt na 286 dagen rentree onder de lat

André Onana maakt na 286 dagen rentree onder de lat

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 november 2021 – André Onana maakt zaterdagmiddag zijn officiële rentree op het voetbalveld. De 25-jarige doelman van Ajax heeft een basisplaats bij Kameroen in het WK-kwalificatieduel met Malawi.

Onana speelde op 31 januari zijn laatste wedstrijd. Een aantal dagen later werd de doelman een schorsing opgelegd vanwege het overtreden van de dopingregels. In juni besloot het Internationaal Gerechtshof voor Sport (CAS) de schorsing te verkorten van twaalf naar negen maanden.

De schorsing van Onana liep daardoor vorige week al af. In de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-0) maakte de keeper zijn rentree in de wedstrijdselectie van Ajax. De doelman kwam toen niet in actie. Remko Pasveer is op dit moment de eerste doelman van Ajax en Erik ten Hag is niet voornemens om op korte termijn een keeperswissel door te voeren.

Kameroen en Ivoorkust strijden voor de groepswinst in de WK-kwalificatiepoule. Beide landen komen nog twee keer in actie en ontlopen elkaar weinig. Het land van Ibrahim Sangaré en Sébastien Haller gaat op dit moment met één punt voorsprong aan kop. Waarschijnlijk valt de beslissing komende dinsdag, als Kameroen en Ivoorkust het in de laatste speelronde tegen elkaar opnemen.

Reacties

gerelateerd