Go Ahead zegt 'ja' tegen onderzoek naar opschorting Eredivisie

13 november 2021, 12:56

Als het aan Go Ahead Eagles ligt, gaat de KNVB de mogelijkheden onderzoeken om de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie op te schorten. Het demissionair kabinet maakte vrijdagavond bekend dat er de komende drie weken geen publiek welkom is in stadions, wat de voetbalbond ertoe heeft bewogen om de 34 clubs te vragen of zij het stilleggen van de competities zien zitten.

Go Ahead maakt op het clubkanaal bekend dat het 'ja' heeft gezegd tegen een onderzoek naar opschorting. "Ons uitgangspunt is vanzelfsprekend altijd: we willen spelen met publiek", laat algemeen directeur Jan Willem van Dop weten. "Het onderzoek van de KNVB moet uitwijzen tegen welke prijs dat dan is. Wordt de winterstop bijvoorbeeld ingekort? Of zijn er toch mogelijkheden doordeweeks? Je hebt dan te maken met interlandperiodes, bekerrondes en – in de Eredivisie – speelrondes in de Europese competities."

Een ander belangrijke vraag is volgens Van Dop: wat te doen als de lockdown voor het betaald voetbal onverhoopt wordt verlengd? "Net als andere clubs hebben wij de KNVB gevraagd daar onderzoek naar te doen, zodat we als betaald voetbal samen met onze ketenpartners (zoals politie en gemeente) een weloverwogen besluit kunnen nemen", besluit hij.

Dit weekend wordt er wel gewoon gevoetbald in de Keuken Kampioen Divisie. Mogelijk worden de competities volgend weekend en in het weekend van 27 en 28 december vanwege de nieuwe maatregelen wel stilgelegd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen