Derksen hard voor Ihattaren: "Dat is echt treurig, joh"

Derksen hard voor Ihattaren: "Dat is echt treurig, joh"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 november 2021 – Johan Derksen ziet het niet meer goedkomen met Mohamed Ihattaren. De carrière van de negentienjarige spelmaker zakt steeds dieper weg in het moeras. Nadat Ihattaren zich onmogelijk had gemaakt bij PSV, hoopte hij in Italië zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Vorige maand vertrok de linkspoot echter plots bij Sampdoria om er niet meer terug te keren.

Ihattaren bevindt zich inmiddels een maand in Nederland en lijkt niet van plan om terug te keren bij de club die hem huurt van Juventus. "Ik heb het opgegeven", reageert Derksen bij Veronica Inside als hem wordt gevraagd naar de situatie van Ihattaren. "Als je nu alles op een rijtje zet: PSV heeft het geprobeerd, zijn zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez heeft er alles aan gedaan, zijn familie… Hij is gewoon zoek en wil niet."

Deze week gaf Ihattaren na meerdere weken van radiostilte een teken van leven. Op Instagram postte hij een foto waarop hij op de velden van de Utrechtse amateurclub Elinkwijk poseerde met individueel trainer Jordy Best. Dat lijkt erop te duiden dat Ihattaren voor zichzelf aan het trainen is. "Daar hoort hij niet", zegt Derksen stellig. "Hij heeft een contract getekend in Italië. Daar hoort hij op tijd op het trainingsveld te staan."

Volgens het Eindhovens Dagblad wordt de komende periode door Ihattaren en Juventus gekeken naar een oplossing voor de situatie van de aanvallende middenvelder. "Ik denk dat geen serieuze club inmiddels meer aan hem begint", aldus Derksen. "Als zijn contract afgelopen is en hij heeft geen poen meer, dan heeft hij een heel groot probleem. Welke Nederlandse club gaat zich nu nog ontfermen over een recidivist die zich structureel niet gedraagt? Hij heeft zelf zijn hele transferwaarde vernietigd. Dat is echt treurig, joh."

gerelateerd